![]() |
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker ( i vanilj smeten dubbla måttet)
- 1 krm salt
- 4 msk kakao
- 0.5 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
Så här gör du:
Kladdkake smeten
- Sätt ugnen på 200°C.Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt
- Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa (gärna med elvisp) till en fluffig smet.
- Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)
- Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
- Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
- Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa (gärna med elvisp) till en fluffig smet.
- Tillsätt vaniljsocker (4 tsk) och salt. Vispa till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)
- Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Häll i valfri karamellfärg om du vill ha lite färg. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
- Fördela kakao smeten i formarna. Fördela sedan vanilj smeten över kakao smeten. Ta en liten sked och blanda lite så de blir ett slags mönster
- Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 6-8 minuter. Tiden beror på hur kladdig du vill ha.
Ta ut muffinsarna.
Ta av formarna från plåten sen låt dom svalna.
Under tiden så gör du frostingen.
Frosting:
60 g mjukt smör
200 g cream cheese
ca 2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad
200 g cream cheese
ca 2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad
Vispa smör och cream cheese mjukt, rör i ca två dl av florsockret och allt vaniljsocker. Finhacka chokladen och smält den över vattenbad. Låt den svalna innan du sakta rör i den. Blanda till en jämn och tjock frosting, tillsätt mer florsocker om den känns för lös.
Sen spritsar du ut frostingen i fina mönster på muffinen. Dekorera med t.ex. strössel eller chocklad.
Sen spritsar du ut frostingen i fina mönster på muffinen. Dekorera med t.ex. strössel eller chocklad.
![]() |
Insperation: http://www.recepten.se/recept/kladdmuffins.html och http://www.linneasskafferi.se/2012/02/frosting-till-cupcakes/ |
Kommentarer
Skicka en kommentar