Vid halloween så bakde jag nåt jag aldrig bakat förut! Amerikansk pumpapaj som samakar pepparkaka som skulle kunna passa till julen :)
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 125 g Arla® Svenskt Smör
- 1 st äggula
Fyllning:
- 4 dl grovhackad pumpor
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 1 krm salt
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl Arla Köket® vispgrädde
Du gör så här!
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form. Låt vila i kyl ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.
Av pumpa kärnorna kan också göra "rostade pumpakärnor" vilket är både nyttigt och gott!! :P http://www.tasteline.com/Recept/Rostade_pumpakarnor_2
Recept: http://www.arla.se/recept/amerikansk-pumpapaj/
Kommentarer
Skicka en kommentar