Amerikansk pumpapaj med smak av pepparkaka

Vid halloween så bakde jag nåt jag aldrig bakat förut! Amerikansk pumpapaj som samakar pepparkaka som skulle kunna passa till julen :) 

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 st äggula

Fyllning:

  • 4 dl grovhackad pumpor
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm salt
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl Arla Köket® vispgrädde

Du gör så här! 

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form. Låt vila i kyl ca 30 min.

Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen.

Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.

Av pumpa kärnorna kan också göra "rostade pumpakärnor"  vilket är både nyttigt och gott!! :P http://www.tasteline.com/Recept/Rostade_pumpakarnor_2

Recept: http://www.arla.se/recept/amerikansk-pumpapaj/


Kommentarer