Choklad praliner


Choklad praliner
Jag gjorde en pralin med vit choklad och ljus choklad med smak av nötter (cashew, pistasch).
Detta är enkelt och går snabbt.
Gör så här: Smält (helst i vattenbad) ca 90-100g vit choklad och 100-110g ljus choklad (se bilderna).
Hacka lite nötter. Häll först i en sked vit choklad i en  valfri form (se mer info om choklad-kitet i förra inlägget om former m.m.). Sen tar du lite av de hackade nötterna och lägger i den vita smälta chokladen sist häller du på den smälta ljusa chokladen. Se till att det är jämt. Låt chokladen stelna ute eller i frysen ca 25 eller 30 min. Sen tar du och smälter lite mer ljus choklad. Ta en liten sked med ljus choklad och dra snabbt över choklad pralinen (svårt att förklara)
Sen låter du det stelna bara nån minut sen är de KLART!


Du kan göra detta på fler sätt med t.ex. Mörk choklad olika frukter m.m


Recept: Bara spontant påhittat :D Ha en trevlig kväll!

Kommentarer